top of page

Humlegalan i Tierps kommun 

Vinnarna 2023.jpg

Årets vinnare på Humlegalan i Tierps kommun samt motiveringar finner du här:


/Årets företagare - Aknes Mekaniska AB - Magnus Akne
Årets företagare har ökat sin omsättning och investerar för framtiden samt för
hållbar tillväxt. Företaget visar på imponerande ledarskap och ambassadörskap genom att lyfta fram alla medarbetare, satsar på unga förmågor och ser vikten av gott samarbete med skola och utbildning. Företaget är noga med att alla ska vara delaktiga och levererar med precision.
 

rets serviceföretag - Moniques AB - Maria SundeliusBack och Lisa Martinelle

Till denna mötesplats tar sig unga och gamla, män och kvinnor, tjejer och killar – från när och fjärran – för att med oefterliknelig service få hjälp med att skaffa sig någonting ur det handplockade sortimentet. Genom att anpassa verksamheten står företaget starkare idag än före pandemin. Kundkvällar och andra aktiviteter tillhör butikens lyckade koncept vilket bidrar till ett levande centrum i Tierp. Här möter två generationer, tre generationer av kunder, sedan snart 60 år, när det är dags att ekipera sig från topp till tå.


/Årets producerande företag - Larsbo lantgård & kvarn Mikaela och Robert Högfeldt

Ett företag som tar tillvara det som jorden ger oss och som är en del i en hållbar framtid. Företaget  har en mycket framgångsrik affärsidé som i sin lilla skala kommer att förändra närområdet. Med ett personligt och stort engagemang är vinnarna väl värda priset som årets producerande företag.


/Årets nykomling - Tierp Smådjursklinik AB - Hanna Granvik

Med en härlig energi och ett starkt fokus på hållbart ledarskap har företaget från dag ett haft en tydlig målbild och en stark vision! Med en snabb tillväxt och stort kundunderlag redan från start så ger företaget kunden och personalen en lugn, trygg och välkomnande miljö vilket visar sig med nöjda och återkommande kunder.

/Humlepriset - Britt Pagard

Vinnarens samhälls- och föreningsengagemang spänner över många decennier, insatser som är svåra att finna motsvarighet till. Hon har ett gediget och stort engagemang i bevarandet av Ullfors bruk samt tillhörande verksamhet för att hålla kulturarvet levande idag i en modern tid. Hon har även varit otroligt drivande för upprustning och modernisering av Kyrkorna i Söderfors och Tierps Kyrkby. En viktig del av orternas historiska kulturarv. Hennes insatser har berikat såväl Ullfors bruk, Söderfors och Tierps kyrkby som Tierps kommun.

/Kulturpriset - Gérard de Roquette-Buisson
Vinnaren har under flera decennier arbetat hängivet för att vårda byggnadsminnesmärket Örbyhus slott och göra slottet med omgivningar tillgängligt för många besökare, med tonvikt på historia och kultur. Med ett stort hjärta, ett öppet sinne och med ett brinnande intresse för konst och kultur har han möjliggjort för konstnärer att ta plats, få synas och utvecklas. Detta inte minst genom sommarkonserterna med kammarmusik i slottets orangeri.  

/Årets eldsjäl - Leon Holmström 

Leon Holmström är en stor förebild inom hockey- och fotbollsverksamheten i Skärplinge och ett stöd för andra ledare och föräldrar i SHK hockey och Österlövsta FF. Med sitt glada humör är han tillmötesgående och är en riktig problemlösare. Han är dagligen på plats antingen vid fotbollsplanen eller i PEK-hallen och hoppar in där det behövs. Organiserar domare, dömer själv, står i kiosk, sitter i sekretariat, städar, klipper gräs, spolar is, hjälper till med träningar.

Leon Holmström visar barn och ungdomar att det finns plats inom föreningslivet även om man inte själv vill vara en aktiv utövare av idrott.
 

/ Miljöpriset - Föreningen Vendelsjön

Föreningen har under flera år lagt ner ett idogt arbete för att bevara Vendelsjöns natur och biologiska sfär och möjliggjort för besökare att vistas i området på ett hållbart sätt. Sommartid hålls Vendelsjön öppen genom slyröjning och under vintern plogas en bana för skridskoåkning. På sjöns enda ö har ett vindskydd byggts för förbipasserande kanotister, långfärdsskridskoåkare eller andra besökare och en fiskvandringsväg har anlagts i sjöns utlopp.

/Årets UF-företag i Tierps kommun - 
Stickstugan UF -
Linnéa Mohlén

I en orolig tid har företaget tagit fram en produkt som fyller våra önskningar om värme och omtanke. Företagaren har professionellt hanterat UF-årets utmaningar och lyckats sticka ut på flera sätt. Med en tillverkning ”on demand” uppstår inget svinn,

råvaran ull gör den naturligt hållbar och med låg klimatpåverkan har den kunnat beställas och skickas över hela landet. Med bra snurr – nej, vi menar spinn – har försäljningen av stickade huvudbonader överträffat alla förväntningar.
Att hålla huvudet kallt gäller inte i alla lägen!

Humlegalan i Tierps kommun
Humlegalan i Tierps kommun
0 DAGAR KVAR TILL EVENEMANGET
05 maj 18:00
Kulturhuset Möbeln i Tierp
Galan för företagare och föreningar där vi delar ut priser i åtta olika kategorier. Stefan Odelberg (känd från bland annat Bingolotto) leder oss genom kvällen som bjuder på både middag, underhållning och prisutdelning.
bottom of page